Начин на приготвяне
Зеленият фасул се изсипва от буркана в гевгир и се изплаква. Картофите се обелват и нарязват на много ситно, морковът се почиства и рендосва, а лукът и чесънът също се нарязват на ситно.
В тенджера (незалепваща) наливаме малко олио, слагаме и маслото и задушаваме в тях лука и чесъна, моркова и картофите, разбъркваме често и след като са полусварени картофите, сипваме брашното, сол, червен пипер, разбъркваме още 2-3 пъти да се запържи брашното и заливаме с вряща вода около 1 литър (при непрекъснато бъркане).
След това сипваме и изплакнатия зелен фасул.
Варим яхнията 10 минути или до готовност (при необходимост доливаме още вода). След като е готово, поднасяме с пресен лук и магданоз.
Яхнията зелен боб от консерва е готова.
Коментари