Трахана с мляко и яйца

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач13364316
04/10/2019
"Знаете ли как да си направите домашна мокра трахана - ето ви изпитана рецепта, вече ще знаете "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо589
  • Преглеждания за месеца589
  • Преглеждания за седмицата152
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • мляко - 1 литър
  • кисело мляко - 400 мл
  • брашно - колкото поеме (около 1. 5 или 2 кг)
  • мая - 2 пакетчета или едно кубче
  • яйцa - 2 бр.
  • За овкусяване
  • черен пипер - 1 п.к смлян
  • бахар - половин пакет смлян
  • червен пипер - 1 с.л. лют
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • сминдух - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - 1 или 1. 5 водна чаша, според вашия вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо замесваме тесто с мая, брашно, кисело мляко и прясно мляко. Оставяме това тесто в една кофа за три-четири дни да втасва и всеки ден се бърка.

След четири дни тестото се слага в една голяма тава и отгоре поръсваме всички подправки.

Започваме да омесваме всичко хубаво, за да се смесят вкусовете, може да коригирате количеството на подправките или да добавите това, което вие искате като подправка.

След като е овкусено тестото се слага в буркани. Тази трахана е мокра трахана и се поставя на студено място, за да се прекъсне процеса на маята - с помощта на солта и студеното време няма да втасва. Може да консумирате цяла година, като си направите попара, супа или в чаша за пиене.

От дозата излиза три и половина буркана, според това колко гъсто се направили тестото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар