Трахана с пастърма

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Трахана с пастърма
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Познайте какво се получава, когато реша да сготвя две от любимите си неща - получава се тази чорба"

Необходими Продукти

  • трахана - 200 г
  • пастърма - 100 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • масло
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Траханата се залива с 250 мл. хладка вода и се оставя да поомекне като се разбърква от време на време. В тенджера се слага олио и масло да се разтопи.

Добавя се ситно нарязаният лук да се запържи. Пастърмата се надробява на ситно, добавя се към лука.

Следва червеният пипер. След като се запържат малко се долива вода и се оставя да заври за около 20-25 мин.

След това се добавя траханата, разбърква се и се оставя да ври още около 20 мин. докато се сгъсти малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: