Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с гъби и картофи

Пица с гъби и картофи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пица с гъби и картофи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Домашно приготвена пица, на която й липсват единствено хубав филм и чаша бира, съгласни ли сте"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 350 г
  • вода - 180 - 200 мл
  • мая - 8 г от кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • зехтин - 1 с.л.
  • за гарниране
  • картофи - 1 бр.
  • гъби - 150 г
  • розмарин - щипка
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Затоплете водата и разтворете маята с щипка захар. Излейте при брашното. Добавете една супена лъжица зехтин и солта. Замесете тесто.

Направете го на топка, сложете в набрашнена купа. Намажете със зехтин и покрийте с парче найлон и кърпа.

Оставете купата на топло докато тестото втаса. В тиган загрейте няколко супени лъжици зехтин. Пуснете гъбите, захлупете съда и задушете на слаб огън за около 10 мин.

Обелете картофа. Сварете го почти до готовност. Настържете на едро ренде.

Наситнете размарина и скилидка чесън. Разточете на тънко втасалото тесто. Поръсете с наситнения розмарин и чесън. Отгоре разстелете настъргания картоф и сложете гъбите.

Оставете пицата да се отпусне за 20 мин. Изпечете на 220 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 10 мин. Нарежете на парчета и поднесете топла!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: