Начин на приготвяне
Най-напред се запържват лук и чесън. Добавят се гъбите и тиквичките и се оставят да омекнат. Изчакайте водата да изври. Добавете подправките.
Използвах бланширан див ориз, който се вари заедно с пакетчето. Следвайте указанията. Много бърза и лесна алтернатива е.
Когато е готов, прибавете към зеленчуците заедно с нахута. Разбъркайте добре. По желание може да настържете пармезан към плънката.
Отрежете горната част на тиквата, тази част ще използвате за капаче. Почистете я хубаво. Махнете всичко излишно. Отъркайте стените със сол и зехтин.
Напълнете с плънката. Сложете тиквеното капаче и пъхнете в загрятата фурна. Печенето отнема доста време, в зависимост колко голяма е тиквата.
Поднесете цяла готовата пълнена тиква с ориз и зеленчуци и я нарежете на трапезата.