Задушени аспержи с масло

06/10/2019
"Малко, ама съвсем малко им трябва на аспержите, затова не се разсейвайте, а ги гледайте "
Приготвяне5 мин.
Готвене7 мин.
Общо12 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 311
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • аспержи - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • олио - 1 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете долната част на аспержите. Измийте и подсушете. В тиган разтопете кравето масло, заедно с олиото.

Сложете аспержите. Запържете за кратко, като бъркате от време на време. Затворете с капак тигана, намалете котлона и оставете за пет минути да се задуши леко.

Внимавайте да не загори. На аспержите не им трябва много. Достатъчно е леко да променят цвета си и да хрупкат.

Извадете и сервирайте веднага в подходяща чиния задушените аспержи в масло.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
27.04.2020 23:04
Благодаря за рецептата! Много обичам задушени аспержи, вкусни са ми, макар да имат специфичен вкус!
1
0