Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Задушени гъби в масло с тиквичка

Задушени гъби в масло с тиквичка

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768106001
Задушени гъби в масло с тиквичка
Снимка: Златина Желязкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ако обичате вегетариански ястия, които могат да ви заситят без проблем, тази рецепта за задушени гъби и тиквички в масло е точното попадение за вашия вкус"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • печурки - 200 г
  • гъби портобело - 200 г
  • лук - 1 гл.
  • червен лук - 1 гл.
  • зехтин
  • унисос
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушени гъби в масло с тиквичка е много ароматен и вкусен вариант на класиката гъби в масло.

Белият и червеният лук се нарязват на полумесеци и се запържват в зехтина.

Двата вида гъби се нарязват на кубчета и се добавят към лука. Добавя се малко вода и се оставят да се задушават.

Когато са поомекнали, се добавя нарязаната тиквичка и подправките (сол, унисос, черен и червен пипер).

Ястието с гъби се оставя да къкри на слаб огън до пълна готовност. Прибавя се джоджен и е готово за консумиране.

По желание се сервира с магданоз. Подходящо е като вегетарианско предястие или като гарнитура към всякакви основни ястия.

Една много вкусна рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: