Начин на приготвяне
Измийте пилешкото месо и го нарежете на тънки пилешки пържоли. Разстелете пържолите и поставете по парче бекон и кашкавал по дължината.
Завийте на руло. Оваляйте ги първо в брашно, яйце и накрая в галета. Поставете в чиния и ги оставете в хладилника за половин час.
Направете соса, като обелите, измийте и нарежете лука на дребно. Запържете го кравето масло. Добавете гъбите (разрязани на 4) и запържете и тях.
Налейте бялото вино. Изчакайте да изври алкохола и добавете сметаната. Сложете подправките, намалете котлона и оставете да ври до желаната гъстота. Отстранете соса от котлона и леко го пасирайте с пасатор.
Извадете руладините от хладилника и ги изпържете в предварително загрято олио до златисто.
Поднесете готовите руладини в сметаново сосче.