Начин на приготвяне
Разрваряме фикса във водата и го оставяме настрани.
Към каймата добавяме мащерката, черния пипер, кърито и солта. Омесваме хубаво и оформяме малки кюфтенца, които подреждаме в намаслена чиния.
Загряваме олиото в тенджера и пускаме вътре кюфтенцата. Запържваме ги за 4-5 минути, като внимателно ги обръщаме, за да се запържат от всички страни.
След това наливаме сместа с фикса и разбъркваме.
Варим около 20 минути и добавяме доматеното пюре.
Продължаваме да варим още 10 минути кюфтенцата в соса.
Разтваряме царевичното нишесте в малко вода и го наливаме в тенджерата за готвене.
Бъркаме и варим още 2-3 минути до сгъстяване.
Отместваме от котлона.
Сервираме вкусните кюфтенца със сосче.