Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Руладини в сметаново сосче

Руладини в сметаново сосче

Руладини в сметаново сосче
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
06/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкъщи руладините се хапват задължително със сметаново сосче, затова ви препоръчваме горещо рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • бекон - слайс
  • кашкавал - слайс
  • сол
  • черен пипер
  • за овалване
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • за соса
  • сметана - 200 мл за готвене
  • манатарки - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • лук - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото месо и го нарежете на тънки пилешки пържоли. Разстелете пържолите и поставете по парче бекон и кашкавал по дължината.

Завийте на руло. Оваляйте ги първо в брашно, яйце и накрая в галета. Поставете в чиния и ги оставете в хладилника за половин час.

Направете соса, като обелите, измийте и нарежете лука на дребно. Запържете го кравето масло. Добавете гъбите (разрязани на 4) и запържете и тях.

Налейте бялото вино. Изчакайте да изври алкохола и добавете сметаната. Сложете подправките, намалете котлона и оставете да ври до желаната гъстота. Отстранете соса от котлона и леко го пасирайте с пасатор.

Извадете руладините от хладилника и ги изпържете в предварително загрято олио до златисто.

Поднесете готовите руладини в сметаново сосче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: