Лесен ябълков кекс с канела

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
05/10/2019
"Има толкова много кексове и затова ни беше толкова трудно да си изберем този - а този е супер, супер вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 696
  • Преглеждания за месеца5695
  • Преглеждания за седмицата3617
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуса, да нагрее. Обелете и настържете ябълките на едро ренде.

Отделно смесете пресятото брашно с канелата, бакпулвера и ванилията.

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. На струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане.

Добавяйте от смесените сухи съставки на етапи, при непрекъснато бъркане с шпатула.

Накрая прибавете настърганите ябълки и разбъркайте.

Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поставете формата в загрятата фурна.

Печете за около 40-45 минути, до готовност, като проверите за нея с дървена клечка за зъби. Извадете формата от фурната и оставете за 10 минути да се поохлади.

Извадете кекса, като го обърнете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар. Ароматен, мек и много вкусен кекс!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар