Лесен ябълков кекс с канела

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
15
05/10/2019
"Има толкова много кексове и затова ни беше толкова трудно да си изберем този - а този е супер, супер вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 416
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ябълки - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуса, да нагрее. Обелете и настържете ябълките на едро ренде.

Отделно смесете пресятото брашно с канелата, бакпулвера и ванилията.

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. На струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане.

Добавяйте от смесените сухи съставки на етапи, при непрекъснато бъркане с шпатула.

Накрая прибавете настърганите ябълки и разбъркайте.

Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поставете формата в загрятата фурна.

Печете за около 40-45 минути, до готовност, като проверите за нея с дървена клечка за зъби. Извадете формата от фурната и оставете за 10 минути да се поохлади.

Извадете ябълковия кекс, като го обърнете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар. Ароматен, мек и много вкусен кекс!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар