gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лесен ябълков кекс с канела

Лесен ябълков кекс с канела

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Лесен ябълков кекс с канела
Снимка: Мария Симова
1 / 4
05/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Има толкова много кексове и затова ни беше толкова трудно да си изберем този - а този е супер, супер вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуса, да нагрее. Обелете и настържете ябълките на едро ренде.

Отделно смесете пресятото брашно с канелата, бакпулвера и ванилията.

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. На струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане.

Добавяйте от смесените сухи съставки на етапи, при непрекъснато бъркане с шпатула.

Накрая прибавете настърганите ябълки и разбъркайте.

Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поставете формата в загрятата фурна.

Печете за около 40-45 минути, до готовност, като проверите за нея с дървена клечка за зъби. Извадете формата от фурната и оставете за 10 минути да се поохлади.

Извадете ябълковия кекс, като го обърнете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар. Ароматен, мек и много вкусен кекс!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: