Начин на приготвяне
Яйцето и захарта се разбиват на пухкав крем. Содата се угасява в киселото мляко. Олиото и киселото мляко се прибавят към яйчената смес.
Пресятото брашно се добавя към сместа. Разбърква се леко.
Ябълките се обелват и нарязват на не много ситно или се настъргват - аз предпочитам да се усещат.
По същия начин процедирам и с орехите - нарязвам ги на едро. Прибавям ги към сместа. Добавям и канелата и разбъркваме на ръка.
Изсипете в тавичка, застлана с хартия за печене. Аз подредих бисквити отгоре - можете да пропуснете.
Печете ябълковия сладкиш на 180 градуса за около 30 минути.
Лесният ябълков сладкиш с орехи и канела е готов.