Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Лесен ябълков сладкиш с орехи и канела

Лесен ябълков сладкиш с орехи и канела

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Лесен ябълков сладкиш с орехи и канела
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ако до всяка чаша с кафе застане по едно парче ябълков сладкиш светът ще стане по-хубав, а хората - по-усмихнати"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето и захарта се разбиват на пухкав крем. Содата се угасява в киселото мляко. Олиото и киселото мляко се прибавят към яйчената смес.

Пресятото брашно се добавя към сместа. Разбърква се леко.

Ябълките се обелват и нарязват на не много ситно или се настъргват - аз предпочитам да се усещат.

По същия начин процедирам и с орехите - нарязвам ги на едро. Прибавям ги към сместа. Добавям и канелата и разбъркваме на ръка.

Изсипете в тавичка, застлана с хартия за печене. Аз подредих бисквити отгоре - можете да пропуснете.

Печете ябълковия сладкиш на 180 градуса за около 30 минути.

Лесният ябълков сладкиш с орехи и канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: