Унгарски Лечо

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Унгарски Лечо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се нарязват на колелца. Лукът се нарязва на филийки, а доматите - на четвъртинки.

Олиото се загрява и вътре се запържват филийките лук. Когато станат златисти на цвят прибавяме чушките. Свалете зеленчуците за момент от огъня и добавете червения пипер. Разбъркайте хубаво и върнете обратно на котлона.

Добавете 3-4 с.л. вода, сол и черен пипер и задушавайте 10 минути. Последно се слагат доматите и ястието се задушава до готовност на всички зеленчуци.

Може да се сготви с наденички, които се прибавям малко преди края на задушаването. Или с ориз, който също се прибавя преди края на готвенето и се задушава до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели
Ели
Страхотно ми се получи, мерси за рецептата ;)!
07.10.2014 22:23
Лъчезар
Лъчезар
Сега влизам за първи път в този сайт и съм тотално разочарован.Избирам българска кухня,а ми излиза някаква унгарска и някаква си не знам от коя страна,само не и българска кухня.Ще се помотам още малко тук и май,ще е за последно.
05.07.2013 17:54
2