Чорба от агнешка главичка и дреболии

ГеновеваГеновеваЧирак67115199
07/10/2019
"Стане ли дума за вкусни чорби, тази от агнешка глава ни е фаворит - познат и обичан вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца366
  • Преглеждания за седмицата153
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите и агнешката главичка се накисват за 1 час във вода, след това водата се излива и се налива нова.

Слага се на котлона и се сваряват дреболиите и главата в тенджера под налягане. След което ги прецеждаме и отделяме бульона.

Нарязваме дреболиите на дребно и отделяме месото от главичката.

В дълбока тенджера сипваме олио и като се сгорещи, запържваме лука и нарязаните дреболии и месо от главичката.

Запържваме за 2 минути, след което добавяме моркова и чушката и запържваме още за 1 минута.

Добавяме прецедения бульон и при нужда и допълваме с вода и оставяме агнешката супа да заври.

След като заври, добавяме измития и почистен ориз и варим за още 10-15 минути.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен и пресен магданоз.

След като поизстине малко агнешката чорба, я застройваме с едно яйце.

Да ви е сладко с тази чорба от агнешка главичка и дреболии!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар