Зелев терин с месна плънка

07/10/2019
"Или ако не се разбира от името - супер яка голяма зелева сарма в по-изискана форма "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълнете съд за варене с вода и сложете съда на котлона. След като водата заври, добавете щипка сол и сложете зелевите листа да се сварят до омекване, като предварително сте отстранили твърдата им част.

Отстранете зелевите листа от водата и ги отцедете.

Загрейте 2-3 с.л. олио в тиган и добавете ситно нарязания лук. Запържете го до златисто. Добавете настърганият морков, нарязаните на филийки гъби и предварително измития ориз. Добавете червения пипер.

Запържете 2-3 минути при непрекъснато бъркане.

Добавете каймата и около 1/2 ч.ч. вода. Разбъркайте и гответе още 3-4 минути, като не забравяте да разбърквате.

Свалете плънката от котлона /оризът трябва леко да е поомекнал/.

Добавете черен пипер на вкус и зеленчукова подправка.

В продълговата форма за печене наредете зелевите листа, като покриете дъното и стените, и оставите крайчетата на зелевите листа да висят.

Наредете резенчета домат по цялото дъно. Изсипете плънката и заравнете. Покрийте повърхността на терина с висящите зелеви крайчета /опаковайте като пакетче/.

Сложете зелевия терин в загрята фурна и печете около 30 минути на 180-200 градуса.

Отстранете терина с кайма от фурната, оставете леко да се охлади и го обърнете с помощта на чиния.

Преди поднасяне нарежете на филии.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар