Начин на приготвяне
Обелете картофите, почистете ги и ги сварете до пълна готовност. Още горещи, намачкайте с вилица.
Овкусете ги със сол, чубрица и универсална подправка. Чукнете едно яйце и размесете до еднородност. Обелете морковите и ги заварете до омекване.
Сварете яйцата и ги обелете. В подходяща форма за терин сложете лист домакинска хартия. Поръсете с олио. Сложете 1/2 част от картофите и загладете. Настържете морковите и ги сложете върху картофите.
Сложете нарязаните кисели краставички и яйца. Поръсете с царевица и сложете останалата част от картофеното пюре.
Поръсете с олио и запечете в загрята фурна до златист загар. В края на печенето поръсете с настърган кашкавал и допечете за кратко.