Свинско Иберико с Кладница

07/10/2019
"Кладница и свинско - неочаквано вкусна и завладяваща комбинация, която няма да остави никой мъж равнодушен "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца301
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото на иберийските прасета, освен че е много вкусно, има способността да филтрира мазнина в тъканите. Това го прави много крехко. Ако не разполагате с такова месо, използвайте обикновено свинско от бяла порода, от части, които имат и мазнинка.

Направете месото на големи късове и овкусете с черен пипер и лъжица кафява захар. Залейте с алкохола и оставете да престои 2-3 часа.

Гъбите Кладница почистете и нарежете на едро.

Лука, чушката и единия морков смелете в блендер и сложете да се запържват в олиото. Към тях нарежете и вторият морков на колелца.

Задушете всичко за няколко минути и тогава прибавете доматите, последвани от месото с алкохола. Гответе 2-3 минути на отворен капак, след което посолете, налейте около 1 ч.ч. вода или бульон и задушете за 35 минути на умерен огън.

Следете нивото на сосчето и ако трябва, доливайте по малко течност.

Добавете гъбите кладница за финален завършек и силен акцент и ги оставете да се сготвят за 12 минутки.

Пробвайте дали е готово свинското, времето му за задушаване в соса ще зависи от големината и дебелината на парчетата.

Поднесете ароматното свинско Иберико с кладница топло с прясно изпечен хляб и хубава салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар