Начин на приготвяне
Дълбока тенджера за котлон с дебело дъно.
Бобът се накисва от предната вечер. След това се сварява до пълното му омекване. Изплаква се под студена вода, отцежда се и се пресипва в тенджера.
Зеленчуците се почистват.
Към сварения боб се добавят наситнената глава лук, картофът на кубчета, морковът на кубчета, солта, трите вида пипери, сухите италианските подправки, мащерката, риган, дафинов лист, индийското орехче и зехтинът.
Налива се и зеленчуковият бульон, ако не се разполага с такъв, се долива вода и 2 кубчета зеленчуков бульон. Оставя се да заври на силен котлон, след това се намалява температурата и се оставя да къкри за около 20 -25 мин.
Преди да се свали от котлона, се прибавя кокосовото мляко и кокосовото масло, разбърква се.
При поднасяне се добавя по избор малко пеперонино, придава невероятен вкус.
Нискокалоричната супа е напълно готова. На порция има само 150 ккал.
Тази безглутенова зеленчукова супа е напълно веганска. Аз не съм веган и няма да бъда, но съм приятно изненадана от прекрасния вкус и аромат на тази зеленчукова супа, заслужава си.
Източник: Healthier Steps, hello @healthiersteps.com
Ползвала към бадемово мляко.
Препечената филийка бял хляб, която добавям е само за снимката, тя не е подходяща за хора, които имат непоносимост към глутен.