Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Моят миш-маш на фурна със синьо сирене

Моят миш-маш на фурна със синьо сирене

ГеновеваГеновева
Готвач
1389901k8812
Моят миш-маш на фурна със синьо сирене
Снимка: Геновева
2 / 4
07/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"А опитахте ли миш-маш, ама с добавено синьо сирене - ням ада намерите по-вкусен"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. шарени
  • яйца - 5 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • синьо сирене - 5 бр.
  • домашно сирене - 100 г
  • сол
  • червен пипер
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме глинен съд, като най-отдолу нарязваме лука на едро, след това режем почистените и измити чушки.

Накрая белим доматите и го нарязваме на дребно. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и поливаме с олио, разбъркваме и наливаме вода, колкото да се покрие дъното, защото доматът ще си пусне сос и да не стане много воднисто яденето.

Слагаме в студена фурна, като разбъркваме от време навреме. Когато чушките са омекнали, миш-машът е готов.

Вадим го от фурната и чукваме яйцата отгоре върху чушките, като внимаваме да останат цели.

Отгоре върху яйцата слагаме предварително нарязано синьо сирене. Връщаме обратно във фурната да се запекат яйцата.

След като са готови, изключваме фурната.

Сервираме миш-маша на фурна с парче домашно сирене (може и с обикновено краве сирене).

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: