Начин на приготвяне
Тъмният соев сос има гъста консистенция, изразен и богат аромат, но в същото време е по-малко солен от светло оцветения сос.
Приготвянето на соевия сос отнема много време (от един месец и половина до три години).
Тъмният сос се използва главно като подправка за месни ястия и за приготвяне на маринати за месо.
Смесвате в купичка течния мед, тъмния соев сос, черния пипер, индийското къри и зехтина.
В тази марината се слагат свинските ребърца и се оставят така за 2-3 часа в хладилник, покрити с фолио.
Пекат се в тава, в която преди печенето на дъното изсипвате бялото вино.
Ребрата на фурна се изпичат обикновено за около 60 минути на 180°C.
Сервират се горещи с гарнитура от картофи и моркови на фурна.
Тази марината за свински ребърца е уникално апетитна.
Прочети също нашите съвети за вкусни ребърца или разгледай най-добрите гарнитури за ребра.
Коментари