Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Супа от леща по арабски

Супа от леща по арабски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Супа от леща по арабски
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
10/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Лещата винаги ли е била толкова вкусна или само на нас така ни се струва, защото е по арабски"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
  • кардамон - 5 - 6 зърна
  • целина - 1 стрък
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • зехтин - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • грах - 1 к.ч. замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита леща се слага заедно с нарязаните на едро моркови и на дребно лук в тенджера с четири чаени чаши вода.

В супата се слагат подправките - кимион, джинджифил, целина и зърна кардамон.

След като омекне лещата, се прибавят консервираните доматите, солта и зехтинът.

Лещата се вари още малко и към края на готвенето се прибавят замразеният грах и нарязаните на филийки скилидки чесън.

Щом супата от леща по арабски е готова, се изваждат зрънцата кардамон.

Сервира се овкусена с лимонов сок, но това е въпрос на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: