Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Супа от червена леща по Звездев

Супа от червена леща по Звездев

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Супа от червена леща по Звездев
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
04/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Семпла и много вкусна супичка за един лек обяд"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • червена леща - 300 г
  • картофи - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • консервирани домати - 1/2 ч.ч. пасирани
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • смлян кимион - 1/2 ч.л.
  • сух джоджен - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и червената чушка се почистват и нарязват на дребно.

Слагат се в тенджерата със сгорещения зехтин и се запържват за минута-две.

Червената леща се измива, прехвърля в тенджерата със зеленчуците и залива с два литра гореща вода. Щом супата заври в нея се пуска обеленият и разрязан на две картоф.

Готви се около 15 минути, след което се прибавя нарязаният на ситно чесън, пасираните домати и сол на вкус.

Свареният картоф се изважда и намачква с помощта на вилица на пюре.

Връща се в тенджерата със супата от леща заедно с подправките - риган, кимион и сух джоджен.

Супата от червена леща по Звездев се вари още малко и е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: