Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Оризови Кюфтета»Оризови кюфтета със спанак

Оризови кюфтета със спанак

Оризови кюфтета със спанак
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
11/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Вкусни кюфтенца без кайма - ето за това се иска истински майсторлък, за да се получат"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 2 шепи листа
  • хималайска сол -   1 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • вода - около 1 и 2/3 ч.ч.
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно -   за овалване
  • хималайска сол - 1 щипка
  • шарлан - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сготвяме оризовата плънка, като сваряваме на оризоварка ориза със спанака, хималайската сол, шарлана, черния пипер и водата. Оставяме да си изпие водата и да стане по-сух и лепкав.

Оформяме кюфтенца - нито големи, нито малки. Сипваме царевичното брашно и солта в купа и в отделен съд разбъркваме самостоятелно яйчицето.

Овалваме символично кюфтенцата в яйцето, после в царевичното фино брашно и пържим до порозовяване в тиган с незалепващо покритие с нагрята мазнина - шарлан.

Много лесни и нежни оризови кюфтенца със спанак и златна хрупкава царевична коричка!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: