Начин на приготвяне
Обелен лук се нарязва на ситно, чушка - на малки ленти.
Каймата се омесва с кимион, ориз и се оформя на малки кюфтенца.
В дълбок тиган се загрява олио, за да се запържат лукът и чушката, поръсени със щипка сол.
Когато сменят цвета си, сипваме домати и прибавяме червен пушен пипер.
Налива се вода да покрие продуктите и оставяме да заври.
Добавяме кюфтетата, дафинов лист и черен пипер.
Котлонът се намалява на 4 степен и оставяме да се готви около 30 минути , като периодично се разбърква.
Налага се да се добавя още два пъти по малко вода, докато се свари оризът в каймата.
Накрая кюфтетата в сос се поръсват с ронена чубрица и сервираме.
Вкусна манджа с ориз и кайма се получи.
Приятен апетит!