Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Манджа кюфтета в сос

Манджа кюфтета в сос

Манджа кюфтета в сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Твърдо вярваме вкъщи, че всяка манджа, в която има кюфтета, е страхотна"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава голяма
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • зелени чушки - 1 голяма
  • кайма - 250 г
  • кимион - 1 ч.л. равна
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1
  • домати - 350 г консерва
  • вода - за доливане
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелен лук се нарязва на ситно, чушка - на малки ленти.

Каймата се омесва с кимион, ориз и се оформя на малки кюфтенца.

В дълбок тиган се загрява олио, за да се запържат лукът и чушката, поръсени със щипка сол.

Когато сменят цвета си, сипваме домати и прибавяме червен пушен пипер.

Налива се вода да покрие продуктите и оставяме да заври.

Добавяме кюфтетата, дафинов лист и черен пипер.

Котлонът се намалява на 4 степен и оставяме да се готви около 30 минути , като периодично се разбърква.

Налага се да се добавя още два пъти по малко вода, докато се свари оризът в каймата.

Накрая кюфтетата в сос се поръсват с ронена чубрица и сервираме.

Вкусна манджа с ориз и кайма се получи.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: