Лучник с кайма

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
723
2k
2
13/10/2019
"Каквото и да си говорим, перфектният лучник е този, в който се добавя и свежа мръвка "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 939
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лучник

Начин на приготвяне

Лукът се реже на тънки филийки. Пържи се в олиото, докато се карамелизира.

Добавя се нарязаният праз лук, след като и той омекне и се запържи, се добавя каймата. Пържи се, докато каймата стане на трохи. Овкусява се със солта, черния пипер и чубрицата.

Замесва се тесто от изброените съставки.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.

Тестото се разделя на две равни части.

Всяка се разточва на кора, намазва се с олио и се слага половината от плънката.

Навива се на тестено руло и се слага в намаслена тава.

Лучникът се оставя да втаса. Маже се с разбито яйце.

Лучникът с кайма се пече на 180 градуса за 35 минути.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар