Лучник с кайма

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40873402
13/10/2019
"Каквото и да си говорим, перфектният лучник е този, в който се добавя и свежа мръвка "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 281
  • Преглеждания за месеца322
  • Преглеждания за седмицата78
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. с щипка сода, разтворена в него
  • яйца - 2 бр.
  • За пълнежа
  • лук - 5 средно големи глави кромид
  • праз - 1 стрък лук
  • кайма - 250 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на тънки филийки. Пържи се в олиото, докато се карамелизира.

Добавя се нарязаният праз лук, след като и той омекне и се запържи, се добавя каймата. Пържи се, докато каймата стане на трохи. Овкусява се със солта, черния пипер и чубрицата.

Замесва се тесто от изброените съставки.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.

Тестото се разделя на две равни части.

Всяка се разточва на кора, намазва се с олио и се слага половината от плънката.

Навива се на тестено руло и се слага в намаслена тава.

Лучникът се оставя да втаса. Маже се с разбито яйце.

Лучникът с кайма се пече на 180 градуса за 35 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар