Начин на приготвяне
Омесете тесто от пресятото брашно, содата, малко сол и вода. Полученото тесто разточете на 2 по-дебели листа - единият да е по-малък, за отгоре.
задушете до омекване в мазнината накълцания лук, а след това добавете измития ориз, нарязаните ситно копър и чубрица, червен пипер и малко сол на вкус.
В намазнена тава сложете по-големия разточен лист - краищата му трябва да увиснат извън тавата. Разпределете плънката с ориз, отгоре порционираното пиле, което по желание може да обезкостите предварително. Прегънете навътре краищата на листа и покрийте с втория лист тесто. Притиснете леко краищата.
Намажете пилето лучник с мазнина и сложете да се изпече в средно силна фурна. Поднесете ястието със салата по избор.