Домашна Гараш с орехи

ЕленаЕленаЧирак6199
13/10/2019
"Защо ли никой не кани на гости, като приготви домашна торта Гараш с орехи, а само рецепта ти предлага "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 297
  • Преглеждания за месеца427
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват на сняг белтъците и захарта, докато не стане гъста и пухкава смес.

Прибавя се брашното, размитата в киселина сода, и се разбърква добре с шпатула. Накрая се слагат и смлените орехи.

Блатът се разпределя в тава за торта с диаметър 20 см и се поставя да се пече в 170°C фурна за около 30 мин и се проверява до готовност. След като се изпече, се остава хубаво да изстине и се разделя на 2-3 части.

Най-добре блатът се реже с конец.

За крема за тортата Гараш трябва да разбиете добре жълтъците с пудрата захар и ароматите. Прибавяте млякото и слагате на умерено силен котлон, за да се сгъсти.

Трябва да бъркате постоянно, докато станат на гъст крем. Докато е още топъл, начупвате черния шоколад и бъркате, докато сместа стане хомогенна.

Кремът трябва да поизстине леко и към него добавяте мекото масло и разбивате с миксер до пухкавост.

Сглобявате тортата Гараш както следва, като редите блат - крем и накрая измазвате с крем и поръсвате с ядки.

Тази домашна Гараш с орехи не е много лесна, но пък е много вкусна ;)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар