Домашна Гараш с орехи

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Домашна Гараш с орехи
Снимка: Елена
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Защо ли никой не кани на гости, като приготви домашна торта Гараш с орехи, а само рецепта ти предлага"

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 120 г (кристална)
  • брашно - 4 с.л.
  • орехи - 150 г (смлени)
  • сода за хляб - 1 ч.л. размита в лимонов сок или оцет
  • За Крема
  • краве масло - 120 г меко
  • жълтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • прясно мляко - 60 - 80 мл
  • черен шоколад - 100 г
  • ванилия - и/или ром
  • Украса
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват на сняг белтъците и захарта, докато не стане гъста и пухкава смес.

Прибавя се брашното, размитата в киселина сода, и се разбърква добре с шпатула. Накрая се слагат и смлените орехи.

Блатът се разпределя в тава за торта с диаметър 20 см и се поставя да се пече в 170°C фурна за около 30 мин и се проверява до готовност. След като се изпече, се остава хубаво да изстине и се разделя на 2-3 части.

Най-добре блатът се реже с конец.

За крема за тортата Гараш трябва да разбиете добре жълтъците с пудрата захар и ароматите. Прибавяте млякото и слагате на умерено силен котлон, за да се сгъсти.

Трябва да бъркате постоянно, докато станат на гъст крем. Докато е още топъл, начупвате черния шоколад и бъркате, докато сместа стане хомогенна.

Кремът трябва да поизстине леко и към него добавяте мекото масло и разбивате с миксер до пухкавост.

Сглобявате тортата Гараш както следва, като редите блат - крем и накрая измазвате с крем и поръсвате с ядки.

Тази домашна Гараш с орехи не е много лесна, но пък е много вкусна ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: