Начин на приготвяне
В купа се разбиват на сняг белтъците и захарта, докато не стане гъста и пухкава смес.
Прибавя се брашното, размитата в киселина сода, и се разбърква добре с шпатула. Накрая се слагат и смлените орехи.
Блатът се разпределя в тава за торта с диаметър 20 см и се поставя да се пече в 170°C фурна за около 30 мин и се проверява до готовност. След като се изпече, се остава хубаво да изстине и се разделя на 2-3 части.
Най-добре блатът се реже с конец.
За крема за тортата Гараш трябва да разбиете добре жълтъците с пудрата захар и ароматите. Прибавяте млякото и слагате на умерено силен котлон, за да се сгъсти.
Трябва да бъркате постоянно, докато станат на гъст крем. Докато е още топъл, начупвате черния шоколад и бъркате, докато сместа стане хомогенна.
Кремът трябва да поизстине леко и към него добавяте мекото масло и разбивате с миксер до пухкавост.
Сглобявате тортата Гараш както следва, като редите блат - крем и накрая измазвате с крем и поръсвате с ядки.
Тази домашна Гараш с орехи не е много лесна, но пък е много вкусна ;)