Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Пикантни панирани броколи

Пикантни панирани броколи

Пикантни панирани броколи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Нека после някой да ми каже, че панираните пикантни броколи не са перфектното мезе"

Необходими Продукти

  • броколи - 200 г розички пресни или замразени
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка голяма
  • лют червен пипер - 2 големи щипки
  • галета - 100 г
  • чесън - 1 щипка на прах
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • копър
  • чесън
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка до половината с вода се загрява на котлона.

Когато заври, прибавяме броколи и обелен нарязан морков.

Варим зеленчуците под капак за 8-10 минути и с решетка се изваждат върху салфетка, да попие водата.

В чиния смесваме галета, чесън на прах и лют червен пипер.

Отделно се разбиват яйцата с щипка сол.

Сварените броколи се накъсват на розички, а морковът се реже на дебели пръчици.

В тиган се загрява олио, панираме, като първо се топят розички броколи в яйцата, после се овалват в сместа от галета и лют червен пипер.

Пържим на умерен огън от двете страни до златисто и изваждаме готовите панирани броколи върху салфетка, да попие мазнината.

В купичка се смесва кисело мляко, сол на вкус, чесън и копър.

Тези пикантни панирани броколи са много са вкусни.

Пърженото не е много здравословно, но пък си е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: