Баница щрудел с ябълки, орехи и стафиди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак248382591
14/10/2019
"Когато се чудите щрудел ли да приготвите, баница ли да завъртите - пригответе тази уникална баница щрудел "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 363
  • Преглеждания за месеца974
  • Преглеждания за седмицата196
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите за 15 мин в малко вода, ароматизирана с 3-4 супени лъжици ром.

Нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на един лимон, поръсете с 4 супени лъжици кафява захар и една чаена лъжичка канела.

Объркайте добре плодовете с подправките.

Застелете форма 20 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Върху нея сложете една кора, краищата на която да останат навън. Намажете кората обилно с разтопено краве масло.

В купа смесете ябълките, нарязаните на едро орехи, стафидите и галетата. Изсипете плънката на дъното и подравнете. Върху плънката сложете друга кора, намажете с краве масло, след това още една и така, докато свършите всички 6 бр. кори.

Загънете краищата на корите навътре. Намажете с краве масло и поръсете с кафява захар.

Изпечете баницата щрудел на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Готовата сладка баница освободете от ринга, поръсете с пудра захар и охладете на решетка!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар