Начин на приготвяне
Накиснете стафидите за 15 мин в малко вода, ароматизирана с 3-4 супени лъжици ром.
Нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на един лимон, поръсете с 4 супени лъжици кафява захар и една чаена лъжичка канела.
Объркайте добре плодовете с подправките.
Застелете форма 20 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Върху нея сложете една кора, краищата на която да останат навън. Намажете кората обилно с разтопено краве масло.
В купа смесете ябълките, нарязаните на едро орехи, стафидите и галетата. Изсипете плънката на дъното и подравнете. Върху плънката сложете друга кора, намажете с краве масло, след това още една и така, докато свършите всички 6 бр. кори.
Загънете краищата на корите навътре. Намажете с краве масло и поръсете с кафява захар.
Изпечете баницата щрудел на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.
Готовата сладка баница освободете от ринга, поръсете с пудра захар и охладете на решетка!
Да ви е сладко!