Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Баница щрудел с ябълки, орехи и стафиди

Баница щрудел с ябълки, орехи и стафиди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Баница щрудел с ябълки, орехи и стафиди
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Когато се чудите щрудел ли да приготвите, баница ли да завъртите - пригответе тази уникална баница щрудел"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр,
  • ябълки - 2 бр. големи
  • краве масло - 100 г
  • галета - 100 г
  • стафиди - 50 г
  • орехи - 50 г
  • кафява захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • канела - 1 ч.л.
  • ром - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите за 15 мин в малко вода, ароматизирана с 3-4 супени лъжици ром.

Нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на един лимон, поръсете с 4 супени лъжици кафява захар и една чаена лъжичка канела.

Объркайте добре плодовете с подправките.

Застелете форма 20 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Върху нея сложете една кора, краищата на която да останат навън. Намажете кората обилно с разтопено краве масло.

В купа смесете ябълките, нарязаните на едро орехи, стафидите и галетата. Изсипете плънката на дъното и подравнете. Върху плънката сложете друга кора, намажете с краве масло, след това още една и така, докато свършите всички 6 бр. кори.

Загънете краищата на корите навътре. Намажете с краве масло и поръсете с кафява захар.

Изпечете баницата щрудел на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Готовата сладка баница освободете от ринга, поръсете с пудра захар и охладете на решетка!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: