Сочни кюфтета на скара

03/07/2018
Васил
отВасилНовак14
"Включвайте скарата и запретвайте ръкави - всеки го може!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо244 762
  • Преглеждания за месеца4228
  • Преглеждания за седмицата196
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и сланината се смилат на кайма. Слагат се солта, черният пипер, кимионът и чубрицата. Каймата се омесва с ръце 15 - 20 минути много добре.

По време на омесването са добавя 300 - 350 мл. вода. Водата е задължителна, ако искате сочни кюфтета. Оставя се така приготвената кайма една вечер да престои в хладилник, завита с полиетиленово фолио, за да не хване кора.

След това с намазнени с олио ръце се оформят кюфтетата. Пече се на силна скара намазана с олио или мас до готовност.

Поднасят се топли с подходяща салата и червено вино. подобни рецепти тук

5 12
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Nevena
Nevena
14.05.2018 17:10
На мен рецептата ми допадна, за това е този сайт- за различни интерпретации на различни гозби. Всеки да използва рецепта, която най-много му допадне. Избор - колкото щеш.
2
0
genata1
genata1
22.01.2017 15:54
къкъв блендер бе къпинов?????? само с реъце се меси кайма!!! другото си е химия!
8
6
Калинов
Калинов
22.01.2017 17:00
Да съм споменал някаква химия,и съм написал кутер ако знаете изобщо какво е това,а заглавието само подсказва"Сочни кюфтета на скара"
4
2
Богомил
Богомил
11.08.2016 21:13
Явно че н Калинов се има за експерт в скарата и аз не искам да оспорвам това...но...да се прави каймата на каша с блендер ми ззвучи леко идиотско. Не усещате ли лучеца в кюфтето, структурата на каймата за какви изобщо кюфтета говорим?
34
5

Виж всички коментари или напиши такъв