Пиле в креолска марината

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Пиле в креолска марината1 / 2
04/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 бр. пиле по 1 кг.
  • сол - 2 с.л. морско
  • черен пипер - 1 ч.л
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • за маринатата
  • олио - 100 мл
  • чили - 1 ч.л. смляно
  • риган - 1/2 ч.л.
  • оцет - 3 с.л. бял, винен
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязваме пилетата на две половини по дължина. С нож правим напречни разрези върху кожата им за да попие по-добре маринатата. Натриваме ги със смляната морска сол, чесъна и черен пипер на вкус.

В подходящ съд объркваме съставките за маринатата. Натриваме пилетата с нея и ги поставяме в найлонов плик, който плътно затваряме. Прибираме поне за 10-12 часа в хладилник.

Маринованото пиле се изважда поне 2 часа преди готвенето за да се темперира.

Пилетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност или на грил, като от време на време се залива с останалата марината.

Може да ги поднесете топли или студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: