Супа от патешко месо

17/10/2019
"А понякога всичко, от което имаме нужда след дълъг работен ден е една топла супа от патешко месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 986
  • Преглеждания за месеца378
  • Преглеждания за седмицата128
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • патешко месо - 250 г от бутче
  • праз - 1 стрък - 120 г почистен
  • чесън - 1 голяма скилидка, 5 г
  • селъри - 1 стрък
  • магданоз - 4 - 5 клонки, листата
  • патешка мас - 3 - 4 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • гъби шийтаке - 7 - 8 бр. големи
  • фиде - 3 шепички, фино
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване
  • яйца - 1 бр. за застройка
  • кисело мляко - 2 с.л. с връх, гъсто, пълномаслено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте на много ситно праза, чесъна и стръка селъри (целина) Може да ги смелите и в блендер. Нарежете месото и гъбите на малки кубчета.

2. Загрейте олиото с една- две лъжици от патешката мас на умерен огън и запържете зеленчуците. Бъркайте, защото празът лесно загаря.

3. След около 3-4 минути добавете месото с щипка сол, гъбите и останалата мас и запържете с всичко останало.

4. Налейте 1.2 л. вода и оставете супата да къкри на умерен огън, докато месцето се свари и стане крехко.

5. Сипете фидето, още малко сол, ако е необходимо, и продължете варенето толкова време, колкото е нужно на фидето да омекне - 3-4 минути или според указанията на пакета.

6. Дръпнете от огъня и долейте вода до желаната от вас гъстота, без да разреждате прекалено. По този начин дирекно ще спадне температурата на супичката и ще може веднага да я застроите, без да чакате да изстива.

7. За застройката разбийте яйцето със киселото мляко и малко сол. Темперирайте с няколко черпака от топлия бульон и сипете всичко в супата на тънка струйка.

8. Разбъркайте и разсипете в купички. Всяка порция поръсвайте с прясно накълцан магданоз и млян черен пипер.

9. Поднесете вкусната супа от патешко месо гореща. Добре е да я консумирате на момента, защото при едно евентуално претопляне има риск яйцето от застройката да се пресече. Това може да се избегне, само ако използвате вместо цяло яйце два жълтъка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Благодаря Ви :)
1
0
Н.Акифова
Н.Акифова
17.10.2019 13:42
Готвачката винаги е с топ рецепти браво. Гледаме и се възхищаваме само.
1
0
Сергей Анчев
Сергей Анчев
17.10.2019 13:12
Разкошна супа. Браво на готвачката!
1
0