Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Рулца»Патладжанени каноли с дивечова наденица

Патладжанени каноли с дивечова наденица

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Патладжанени каноли с дивечова наденица
Снимка: Ivelina
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лесно и изключително вкусно предложение от Италия, от което ви препоръчваме да се възползвате"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. средна големина
  • наденица - 2 бр. от диво прасе
  • гъби - 2 бр. печурки или манатарки, нарязани на ивици
  • доматена паста - 2 с.л. за намазване на рулцата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви една италианска рецепта, много харесвана в моето семейство.

Първо се нарязва патладжанът на филии с дебелина около 3-4 мм.

Филиите патладжан се поставят в купа с гореща вода и се посоляват обилно. Оставят за 10-15 минути, за да се отдели горчивия сок.

Така патладжанените филии омекват и не се налага да се запичат на тиган, за да се омекотят.

Измиват се под студена течаща вода и се подсушават хубаво. Намазват се хубаво от двете страни със зехтин.

Дивечовите наденици се обелват и оформят на кюфтенца. Наденичките от диво прасе може да замените с друго дивечово месо.

На всяка намазана филийка патладжан се слага по едно кюфтенце от наденицата и гъби. Прегъват се на две, закрепват се със клечка за заби и се намазват с доматеното пюре.

Поставят се в намаслена тавичка и се пекат на 200 градуса за 30 минути.

Може да ги поднесете с доматен сос и манголд. Предлагам ви една много лесна и вкусна рецепта. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: