Свински джолани с Грейви сос и сушени манатарки

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
74
551
92
111
19/10/2019
"Ястие, което ще остави гостите ви без думи - гарантирано "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 307
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам олиото в тенджерата под налягане и запържвам джоланите от всички страни.

Прибавям моркова и лука, нарязани на парчета, заедно с мащерката, наливам вода до покриване на месото, затварям капака и варя около 40 минути.

Изваждам джоланите, нареждам ги в тава, посолявам, поръсвам с пипера, наливам 2-3 черпака от бульона и запичам в предварително загрята фурна, като обръщам и от двете страни.

Зеленчуците пасирам с малко вода от бульона.

В дълбок тиган изсипвам соса от печеното месо, прибавям маслото, чесъна, манатарката, и пасираните зеленчуци. Разбърквам хубаво, наливам виното и един черпак от бульона и варя на слаб огън до сгъстяване.

С половината от тази смес намазвам обилно джоланите и покривам с алуминиево фолио до поднасяне.

Другата половина от соса претривам през цедка и поднасям самостоятелно.

В случая гарнитурата е картофено пюре с масло и мляко и кубчета варен морков.

Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см
55.00 лв.
42.35 лв.
Виж ››

Перфектният алуминиев тиган за вашата кухнята - опитайте и ще разберете защо!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар