Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците в отделни купи. Разбийте белтъците на пухкав и гъст сняг.
Към жълтъците прибавете настърганото на ситно ренде сирене и разбъркайте на кремообразна смес.
Прибавете пресятото брашно и разбъркайте, добавете разбитите белтъци и разбърквате бавно и внимателно до еднородна смес.
Загрейте олиото на умерен огън, налейте от сместа със супена лъжица и пържите от двете страни, до златисто оцветяване.
Готовите тиганици поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
При сервиране, можете да поръсите с пудра захар или мед, или просто така!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за тиганици или тези пухкави мекички със сирене.
Коментари