Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Класически тиганици със сирене

Класически тиганици със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Класически тиганици със сирене4 / 4
19/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
18
"Не знаем колко е световният рекорд по изяждане на тиганици, но знаем, че ние сме го поставили и скоро няма да бъде подобрен"

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 0. 5 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците в отделни купи. Разбийте белтъците на пухкав и гъст сняг.

Към жълтъците прибавете настърганото на ситно ренде сирене и разбъркайте на кремообразна смес.

Прибавете пресятото брашно и разбъркайте, добавете разбитите белтъци и разбърквате бавно и внимателно до еднородна смес.

Загрейте олиото на умерен огън, налейте от сместа със супена лъжица и пържите от двете страни, до златисто оцветяване.

Готовите тиганици поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

При сервиране, можете да поръсите с пудра захар или мед, или просто така!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Вероятно има още нещо в рецептата... Кисело мляко със сода, примерно... Така с посочените продукти ще е нещо странно, не би имало вида от снимките
04.09.2022 11:41
Анонимен
Анонимен
Рецептата не е пълна и ако смесите 4 яйца и 200г сирене с чаша брашно става на камък и нищо не се получава. Престанете да качвате неверни рецепти!!!
01.09.2022 10:28
1