Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганици със сирене и мед

Тиганици със сирене и мед

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Тиганици със сирене и мед
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Сервирайте тиганици със сирене и мед топли, поляти с течен мед, кленов сироп, гарнирани с любими сладка и още сирене за всеки случай"

Необходими Продукти

  • сирене - 1 ч.ч. настъргано
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1.5 ч.ч. пресято
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете настърганото сирене.

Добавете яйцата едно по едно, като след всяко добавено яйце, разбърквате до еднородна смес.

Прибавете пресято брашно на етапи и при непрекъснато бъркане.

В тиган налейте олио, поставете на котлона да нагрее, на умерен огън.

С помощта на лъжица сипете от сместа и оформете малки палачинки.

Пържите от двете страни, до златисто кафяво загар на тиганиците.

Готовите тиганици, подредете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.

Сервирайте тиганици със сирене и мед топли, поляти с течен мед, кленов сироп, гарнирани с любими сладка и още сирене за всеки случай :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: