Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Пухкави тиганици с тиквички и сирене

Пухкави тиганици с тиквички и сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пухкави тиганици с тиквички и сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Обожаваме тиквички, а комбинацията със сирене е перфектна"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • тиквички - 1 бр.
  • сирене - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • копър - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквичката на ренде в гевгир, посолете на вкус, разбъркайте и оставете така за половин час.

В купа чукнете яйцата и добавете киселото мляко, разбъркайте с миксер. Към тях прибавете олиото, натрошеното сирене, копъра, солта и отново разбъркайте. Добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер на етапи, бъркайки с шпатула.

Изстискайте настърганата тиквичка много добре и я добавете към сместа, разбъркайте.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие (може и сач) на бавен огън, налейте много 1 ч.л. олио и я разпространете.

С лъжица загребете от сместа и сипете в тигана като с помощта на лъжицата оформете кръгли и не много тънки (като шницели) тиганици. Печете от двете страни до желания от вас загар на бавен огън.

Пухкави тиганици с чудесен вкус, сервирайте с купичка чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: