Начин на приготвяне
Изчистеният спанак се задушава в олио и малко сол. Оставя се да се охлади.
Приготвя се млечна смес, като яйцата, сиренето /натрошено/, киселото мляко, разбъркано със сода, олиото и нарязан чесън - всичко се разбърква добре.
Взима се найлоновата опаковка, с която са опаковани корите, и се поставят две кори, после се слага млечната смес, една кора, после спанак, една кора и т.н., оставят се около 3 супени лъжици от млечната смес за отгоре, а на последната кора не се слага плънка.
Всички краища на така наредените кори се сгъват навътре и с помощта на плика се слага в намазана с мазнина тава, но със загънатите краища надолу.
После се нарязва на триъгълни парчета, а в отделената смес се налива прясното мляко и се излива върху нарязания бюрек. Отгоре се наръсва със сусама.
Пече се на около 200-220 градуса в загрята фурна до златисто.