Начин на приготвяне
В каймата добавих сол, черен пипер, кимион и оризът. Замесваме си я и оставяме встрани да почива.
Нарязваме 4-те глави лук на едро. Задушаваме ги в олиото и малко водичка. Като омекне лука добавяме червеният пипер и разбъркваме добре до усвояването му.
Добавяме и брашното - 2 с.л. с връх и разбъркваме добре. След няколко минутки добавяме и доматките, аз добавих около 250 мл домати от консерва, сипваме и 1.5 л вода и оставяме да заври. Водата по преценка, понеже зависи каква консерва домати сте сложили. Може и 1 л да ви е достатъчен. Преценете!
През това време си правим каймата на средно големи кюфтенца, които ги слагаме в яхнийката, след като е завряла. Варим ги 30-35 минути на по-слаб огън / степен 5 или 6/. Добавяме и чубрицата, малко преди да изключим котлона.
Получава се доста сос, но е много вкусно да намачкаме кюфтенцето, така попива във сос и се получава много много вкусно.
Да ви е сладко!
Коментари