Начин на приготвяне
Фурна 170 градуса; Тортена форма с ринг - 24 см. намаслена и дъното покрито с хартия за печене.
1. Крем
Загрява се млякото на умерен котлон.
Разбива се яйцето със захарта и брашното. Прибавя се на струйка топлото мляко при непрекъснато разбъркване. Връща се обратно на котлона и се сварява тежък крем. Изсипва се в плоска тавичка, покрива се плътно със свежо фолио и се оставя да се охлади.
2. Торта
Яйцето, захарта се разбиват до хубаво разпенване, до побеляване, но не е необходимо сместа да пада като панделка. Прибавят се настърганата лимонова кора, зехтинът/олиото, пресятото брашно с бакпулвера и щипката сол.
Готовото тесто се изсипва във формата, отгоре се разхвърлят почистените ябълки на кубчета.
Залива се с крем и отгоре се разпределят лъжиците сметана.
Пече се на 160 градуса за около 50 -55 минути.
Оставя се да се охлади добро време в самата форма и след това се освобождава от ринга.
Източник: cucinaamoconChicca
Коментари