Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ябълков сладкиш»Ябълкова торта с крем и сметана

Ябълкова торта с крем и сметана

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Ябълкова торта с крем и сметана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Само непросветените ще нарекат това торта - за нас това е късче от Рая"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г обикновено
  • захар - 20 г
  • яйца - 4 бр. L размер
  • прясно мляко - 100 мл
  • зехтин - 100 мл Екстра Върджин
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана кора от 1 лимон
  • ябълки - 3 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сметана - 5 - 6 с.л. 30%
  • сол - щипка
  • КРЕМ
  • яйца - 1 бр. L размер
  • захар - 100 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • лимонова кора - настъргана кора от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса; Тортена форма с ринг - 24 см. намаслена и дъното покрито с хартия за печене.

1. Крем

Загрява се млякото на умерен котлон.

Разбива се яйцето със захарта и брашното. Прибавя се на струйка топлото мляко при непрекъснато разбъркване. Връща се обратно на котлона и се сварява тежък крем. Изсипва се в плоска тавичка, покрива се плътно със свежо фолио и се оставя да се охлади.

2. Торта

Яйцето, захарта се разбиват до хубаво разпенване, до побеляване, но не е необходимо сместа да пада като панделка. Прибавят се настърганата лимонова кора, зехтинът/олиото, пресятото брашно с бакпулвера и щипката сол.

Готовото тесто се изсипва във формата, отгоре се разхвърлят почистените ябълки на кубчета.

Залива се с крем и отгоре се разпределят лъжиците сметана.

Пече се на 160 градуса за около 50 -55 минути.

Оставя се да се охлади добро време в самата форма и след това се освобождава от ринга.

Източник: cucinaamoconChicca

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
не е ли малко 20 грама захар?
17.10.2022 20:44
Анонимен
Анонимен
Добра торта ми
24.03.2022 10:38
1