Начин на приготвяне
В купа на водна баня разбиваме яйцата със захарта, докато се получи гъста пяна. Прибавяме маслото, а после постепенно и брашно, колкото е необходимо за пандишпанено тесто.
Форма за печене намазваме с масло и изсипваме тестото в нея. Печем на 180 градуса приблизително 20 минути или до готовност. Проверяваме с клечка дали е готов блатът.
В голяма купа на водна баня изсипваме жълтъците и кристална захар, разбъркваме с миксер или бъркалка докато сместа се сгъсти. Най-добре да се бърка с дървена бъркалка, но и с миксер става. Оставяме сместа да изстине. Разбиваме сметаната и смесваме с охладените жълтъци и няколко капки есенция ром.
Опеченият охладен блат разрязваме на колкото може повече блатове. Напояваме всеки с кафе, намазваме с крем, поставяме друг блат и така докато сглобим цялата торта. Намазваме и отгоре с крем и поръсваме с какао.