Лесен тарт с ябълки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
20/10/2019
"Ако един тарт се приготвя толкова лесно, това е основателна причина да го опитате още днес "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 324
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

Тарт форма с падащо дъно, добре намаслена с брашно и посипана с малко брашно, 32х22 см;

Кухненски робот.

В купата на кухненския робот с голям нож се изсипва брашното, маслото на кубчета и солта.

Завърта се на няколко пулсации, докато се оформят трохи. Добавя се рикотата, млякото, солта и се включва на високи обороти до получаване на гладка и мека топка тесто.

Прехвърля се в свежо фолио и се оставя в хладилник докато се втвърди, повече от 2 часа.

Приготвя се формата за тарт с падащо дъно.

Тестото се разточва на 0.5 см. Изрязва се правоъгълник с размер малко по-голям от формата, прехвърля се и се оформя дъното и реброваната част. Отстранява се излишното тесто. Набожда се с вилица.

Покрива се с хартия за печене, напълва се с топчета или бобени зърна и се извърша т. нар. сляпо печене - на 200 градуса за 10 минути. Изважда се от фурната, отстранява се хартията с топчетата и се допича за още 10 минути.

Изважда се и се охлажда на стайна температура.

Ябълките се почистват от семките и кората и нарязват на тънки клинове. Заливат се с лимоновия сок, канелата, ванилията и сладкото от кайсии, разбъркват се. Със сместа се намазва върху дъното на платката. Подреждат се ябълковите резени и се намазват с останалата канелена смес.

Пече се на 180 градуса за около 25х30 мин.

Изважда се, охлажда се и при сервиране се залива с тънки струйки карамелен сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар