Начин на приготвяне
Обелвам кожата на пъдпъдъците и ги потопявам в купа със студена вода и сока на един лимон да престоят една нощ на студено.
Обезкостявам и застилам месото върху стреч фолио, така че да се получи правоъгълник. Поначуквам, където е нужно, и посолявам.
В дълбок тиган загрявам зехтина, задушавам лука и гъбите, прибавям мащерката и черния пипер, посолявам и оставям да изстине.
Върху месото от пъдпъдъци слагам резените сланина и отгоре разпределям плънката с лука и гъбите.
Навивам на руло, стягам хубаво с фолиото и оставям във фризера да стегне. Изваждам, увивам хубаво в хартия за печене и пристягам с канап.
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Изваждам, махам канапа и хартията.
В купа смесвам горчицата и балсамовия крем, намазвам рулото и връщам да се допече. Като добие кафяв загар, изваждам рулото и оставям да изстине.
Соковете от тавата прехвърлям в тиган на котлона, прибавям маслото, счукания чесън и бирата и оставям да се изпари течността наполовина.
Сгъстявам с нишестето и претривам през цедка. Рулото нарязвам на парчета и поднасям в соса, поръсено със счукан корнфлейкс и сусам.