Изварени бухтички с мая

20/10/2019
"И са търсите най-пухкавите и меки бухтички, няма да ги намерите - изядохме ги всичките вече "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 728
  • Преглеждания за месеца1179
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното в купа и направете кладенче, в което сипете леко затопленото мляко.

Разтворете в него маята и захарта и оставете така докато на повърхността се образуват балончета (не е нужно да чакате да шупва много).

Разбъркайте с шпатула и ако сместа е прекалено рядка, добавете много малко брашно. Тестото трябва да е много меко и лепкаво, но да започне да се отделя от стените на съда.

Покрийте с кърпа и оставете да почине 20 минути.

След като изтече това време добавете изварата, лъжица олио и солта и отново разбъркайте много добре.

Готовото тесто покрийте и изчакайте да бухне и удвои обема си за около 50 минути-1 час, взависимост от топлината на помещението.

Загрейте олиото на 7-8 степен от 9. С две намазнени лъжици взимайте от тестото, оформяйки приблизително обли бухтички и ги пускайте в нагорещеното олио. Бухтите не трябва да са много големи, за да се изпържат добре отвътре. Ако бързо ви прегарят, намалете огъня с една степен.

Пържете до златист загар и изваждайте върху кухнеска , абсорбираща мазнината хартия.

Поднесете изварените бухтички със сирене или сладко. Невероятно вкусни, меки и пухкави са!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар