Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Солени бухтички с мая и сирене

Солени бухтички с мая и сирене

Солени бухтички с мая и сирене
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20 бр.
"Някои хора обожават да смесват вкусовете и с удоволствие хапват тези солени бухтички с мед или сладко. Вие от тях ли сте?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 5 с.л. с връх
  • вода - 2 к.ч. топла
  • яйце - 1 бр. прясно
  • мая - 1 к.л. суха
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • сирене - 5 - 6 с.л. натрошено
  • брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме киселото мляко с бакпулвера (1 к.л.), мая суха (1 к.л.), сол (1 к.л.) и захар (1 щипка). Наливаме олио (1 с.л.), вода (2 к.ч.) и продължаваме да разбъркваме.

Прибавяме разбито яйце (1 бр.) и натрошено сирене (5-6 с.л.). Постепенно прибавяме и брашно, колкото поеме, да се получи гъсто и лепкаво тесто, малко по- гъсто от тесто за кейк.

Оставяме тестото за 35-45 мин на топло да втаса.

От готовото тесто гребваме с лъжици и сипваме в нагрято на умерена температура олио. Изпържваме бухтичките до готовност от всички страни, да са златисти на цвят, като обръщаме няколко пъти в мазнината (изпържваме в повече мазнина ).

Когато са готови, изваждаме с решетъчна лъжица, отцеждаме и оставяме върху скаричка. Сервираме с кисело мляко или айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: