Затворени мекици със сирене

21/10/2019
"Затваряме мекиците, за да не изтече сиренцето и защото така стават още по-вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 186
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • вода - 200 мл
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1 ч.л. равна
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - за средно меко тесто
  • сирене - 200 г натрошено
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Мекици

Начин на приготвяне

От вода, мая, сол, захар, олио и брашно се замесва средно меко тесто.

Оставя се да втаса за 30 минути на топло, покрито с кърпа.

После се разделя на две части. Всяка се оформя на фитил и се нарязва на парчета.

С пръсти се оформя малко кръгче, в едната страна поставяме натрошено сирене и се прегъва през средата с другата половина тесто за мекици.

Притиска се с пръсти и така се оформят всички мекици.

В тиган се загрява олио, пържим до златисто от двете страни на 5 степен.

Затворените мекици със сирене се изваждат върху салфетка да попие излишната мазнина.

Чудесни за закуска!

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
22.23 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Супер сполучлива рецепта. Ще я приготвя отново!
0
0