Начин на приготвяне
От всички продукти за тестото трябва да замесим тесто, което се оставя след месенето да втаса (за около 1-2 часа в зависимост от стайната температура в стаята).
След като втаса, си намазваме ръцете с малко олио и късаме от тестото едно топче - разстиламе го като за франзелка, след което намазваме с лютеница, слагаме нарязан на кубчета кашкавал или за по-удобно - да бъде настърган и както е кренвиршът, го разделяме на две и го слагаме върху тестото, след което го завиваме.
И така до края на продуктите.
След това слагаме в една тава хартия за печене и след което слагаме завитите и оформени хотдоци.
Пекат се на горен и долен реотан на 180-190°C, докато се запекат до златисто.
Затворените домашни хотдоци са готови.
Коментари